Activitats de la setmana a l'ESMUC

ESMUC³ a la Universitat de Barcelona: David & Carmen Duo + Quartet Atenea + Siringo Ensemble

Triple proposta musical de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per al concert que tindrà lloc el dia 30 de gener al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, dins del cicle Música a la Universitat. Els protagonistes del concert seran els músics: David & Carmen, el Quartet Atenea i Siringo Ensemble. L'entrada és gratuïta.

Concerts de l’OBC amb estudiants de l’ESMUC

Estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) actuaran conjuntament amb l'OBC, dins de la seva temporada de concerts, el 31 de gener, l’1 i el 2 de febrer, amb la direcció de Kazushi Ono. Els concerts s’emmarquen dins del Festival Beethoven250 i els músics interpretaran la Cinquena Simfonia del compositor alemany, juntament amb altres obres seves i l’obra d’encàrrec, d’Hector Parra, per a baríton i orquestra Wanderwelle. També actuaran Michaela Kaune, soprano, i Ekkehard Abele, baríton.

Cinquena edició del cicle Musicant el Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) endeguen la cinquena edició del cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès, amb propostes musicals de l’alumnat, graduats i professorat de l’escola. Els concerts tenen lloc al museu en sessions matinals de diumenge, a les 12 hores, de gener a juny del 2020. La primera actuació tindrà lloc el 16 de febrer.

Accordatura: Jornada d'instrumentistes de corda a l'ESMUC

El dia 1 de febrer, el departament d'Antiga de l'ESMUC obre les portes  a l'Accordatura: Trobada d'instrumentistes de corda provinents dels conservatoris i Escoles de música de Catalunya de grau professional amb ganes de conèixer activament el departament de Música Antiga. El termini d'inscripció conclou el 26 de gener. L'activitat és gratuïta.

Llibres i Música a la Biblioteca: ‘Rock andaluz’ i ‘De cera y goma-laca’

El cicle Llibres i Música a la Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) continua aquest mes de gener amb dues noves presentacions: Rock andaluz: significación musical, identidades e ideologia en la España del tardofranquismo y la transición, de Diego García Peinazo (21 de gener), i De cera y goma-laca: la producción de la música espanyola en la industria fonogràfica estadounidense, de Francisco Mora. Com sempre, a les 18 hores i amb l’entrada gratuïta.

Cicle Alumni al Centre Cívic Fort Pienc

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Centre Cívic Fort Pienc repeteixen experiencia posant en marxa un nou cicle de concerts amb graduats de l’ESMUC. El divendres 24 de gener, a la Sala d’Actes del Centre Cívic (19 hores), actuarà el Quartet Calders. El dia 31, será el torn del concert Els violoncels oblidats del segle XVIII. L’entrada és gratuïta amb l'aforament limitat a la capacitat de la sala.

Seminaris oberts de Didàctica de l'instrument

Enguany els Seminaris Oberts de Didàctica Musical, del departament de Pedagogia, fan la tercera edició per continuar amb les classes obertes. Cada setmana es convida un professor/a que explicarà els assistents temes d’interès de la seva especialització. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. Les sessions tindran lloc els divendres de 9 a 12 hores, a l’Aula A401. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

Torna el curs internacional d’interpretació de lied de Wolfram Rieger

Aquest any torna el Curs Internacional d’Interpretació de Lied Wolfram Rieger, que tindrà lloc del 28 de febrer al 2 de març de 2020 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El curs està organitzat per l’Associació Franz Schubert Barcelona i l’ESMUC. Inscripció oberta fins al 31 de desembre de 2019.

L'ESMUC col·labora amb TERMCAT per actualitzar el diccionari d'estils musicals

El TERMCAT ha actualitzat la Terminologia dels estils musicals, un diccionari en línia que recull fins a 129 termes relatius a estils musicals classificats en grups temàtics com ara el jazz, el rock, el pop, el metal o les músiques del món. La terminologia s’ha actualitzat amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de la revista Enderrock.