carroussel

La Bottega d’Opera: 'La principessa filosofa - I due Gobbi' al Gran Teatre del Liceu

La Bottega d'Opera de l'ESMUC amb la participació d'estudiants de cant i la interpretació de l'Orquestra de l'ESMUC presenta les obres La principessa filosofa, amb música de Carles Baguer i I due gobbi, de Marcos Portugal, amb la direcció musical de Marzio Conti. El projecte de Bottega es representarà al Gran Teatre del Liceu el 30 d’abril, amb dues altres representacions, el dia 28 d’abril a la Sala 4 Alicia de Larrocha i el 2 de maig al Teatre de Sarrià. La Bottega d'Opera, coordinada  per la professora Mireia Pintó, s’emmarca en una experiència per rescatar obres del patrimoni musical català i compta amb la recerca sobre el manuscrit i la coordinació musicològica d’Oriol Pérez Treviño.

KEBYART meets....ESMUC Saxophone ensemble

El quartet Kebyart Ensemble, integrat per saxofonistes graduats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i l’ESMUC Saxophone Ensemble oferiran un concert el dimarts 27 d’abril dins del projecte pedagògic Kebyart meets... L’actuació serà la cloenda de diferents sessions de treball amb els estudiants participants que es faran del 21 al 26 d’abril. La formació estrenarà l’obra The Tragedy of the Commons (2021), de l’estudiant de Composició, Diego Akaestel G. (1995). El concert tindrà lloc el dimarts 27 d'abril, a la Sala d’orquestra de l’ESMUC, a les 19.30 hores. Accés lliure amb reserva previa.

Concert de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC

El director d'orquestra, i graduat de l'ESMUC, Diego Martín-Etxebarría, dirigirà l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC, dins del cicle de Grans Conjunts, en un concert que tindrà lloc a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori, el dijous 29 d’abril, a les 19 hores. L'accés és lliure amb reserva prèvia

El compositor José Luis Perdigón guanya el 19è Premi Joan Guinjoan amb l’obra 'Libration'

El Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors, atorgat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, ha premiat el compositor canari José Luis Perdigón per la seva obra Libration, una original composició que s’inspira en el conjunt de moviments d'oscil·lació dels astres, especialment la Lluna, respecte a un observador situat a la Terra.

Concert Fi de Grau de Composició i lliurament del 19è Premi Internacional Joan Guinjoan

El dimarts 4 de maig tindrà lloc el Concert Fi de Grau de Composició i lliurament del 19è Premi Internacional Joan Guinjoan, a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori. L'ensemble BCN216, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo, interpretarà un programa que reuneix la composició guanyadora d'aquesta edició i les obres compostes per estudiants de l’ESMUC que presenten els seus treballs finals del grau en ensenyaments superiors de Música. L'accés és lliure amb reserva prèvia. Atenció, la reserva d'entrades del concert s'ha aturat provisionalment. En breu tornarà a activar-se.

Concert de l’ESMUC Jazz Project a TV3

Aquest diumenge 25 d'abril, a les 12.15 hores, el programa Diumenge concert de TV3, emetrà el concert del cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC Jazz Project Univers Wayne Shorter que va tenir lloc el passat 14 de desembre a L'Auditori de Barcelona.

L’estudiant de piano Souhaila M’Barek al programa 'Un passeig pel Museu Picasso'

L’estudiant de piano de l’ESMUC, Souhaila M’Barek, participa en el programa de Televisió de Catalunya, Un passeig pel Museu Picasso, amb la interpretació de Gnossienne núm. 1, d’Erik Satie. L’espai s’estrenarà al Canal 33 el diumenge 25 d’abril, a les 22.30 hores, i es reemetrà per TV3 el dissabte 1 de maig, després del FAQS.

Els Premis Enderrock reconeixen graduades i graduats de l’ESMUC

Diferents graduats, graduades, i estudiants, de l’ESMUC han estat reconeguts amb els XXIII Premis de la Música Catalana que organitza Enderrock, que s’han lliurat a Girona aquest dijous 8 d’abril. Entre els guardonats es troben Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, Gemma Humet, Klaus Stroink del grup Stay Homas i altres intèrprets que formen part de bandes com ara Oques Grasses o Txarango.

Sessions obertes al Seminari de Didàctica, aquest curs en streaming

L'assignatura Seminari de didàctica obre al públic algunes de les seves sessions, a les quals s'ha convidat professorat especialitzat que ofereix als participants una aproximació a àmbits, coneixements i realitats professionals que excedeixen i completen el marc curricular del Grau en Pedagogia.

Dones ESMUC: Ana Nicolàs, Col·lectiu feminista de l’ESMUC

La secció Dones ESMUC presenta cada setmana articles, vídeos, entrevistes i qualsevol informació relacionades amb el món de les dones i la perspectiva de gènere. Aquest espai també tracta sobre dones històriques i actuals vinculades amb els valors de l’escola. 

En aquesta ocasió, Ana Nicolás, estudiant  de Percussió històrica a l'ESMUC i membre del Col·lectiu Feminista de l'escola opina sobre la situació de la dona en la música.