Torna el cicle de Grans Conjunts a l'ESMUC

El passat mes de gener, al Casino l’Aliança del Poblenou, la Cobla de l'Esmuc i la Cobla Sant Jordi van unir les seves veus en el darrer dels Grans Conjunts de l'any 2020. Després de tant temps, esperem amb moltes ganes els cinc nous concerts del cicle, al mes de desembre. No hi falteu!

Dilluns 14 Esmuc Jazz Project (L'Auditori)
Dimarts 15 Banda
Dimecres 16 Camerata Casals
Dimecres 16 Música Tradicional
Dijous 17 Octet Joan Enric Lluna
Divendres 18 Conjunt Flamenco
Dimarts 22 Cobla

Fòrum Anual de l’Acadèmia Catalana de la Música

L’ESMUC acollirà el Fòrum anual de l’Acadèmia Catalana de la Música La condició de músic, el pròxim 24 de novembre. En aquesta ocasió, el Fòrum es realitzarà en dues jornades diferenciades. La primera es farà amb un streaming en directe des de l’ESMUC i, l’endemà, el dimecres 25 de novembre, tindrà lloc la segona amb taules en línia, via zoom. Cada dia hi haurà un eix temàtic diferent. La inscripció és gratuïta.

Oberta la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

Les formacions de cambra poden presentar-se al 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra fins al 29 de gener del 2021. El premi consisteix en una gira, valorada en 20.000 euros, de 5 concerts a espais referents de Catalunya durant l’any 2021. També incorpora un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals, i un coaching amb professionals docents del màster “Management i Producció Musical” de l’ESMUC.

La graduada Mireia Tarragó, Premi Catalunya Música del cicle El Primer Palau

El Premi Catalunya Música, que l'emissora de Catalunya Ràdio atorga dins el cicle El Primer Palau, ha estat concedit enguany a la soprano i graduada de l’ESMUC, Mireia Tarragó. El premi consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional amb un repertori escollit per la guanyadora i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

El graduat Xavier Ventosa guanya un dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura

Xavier Ventosa, graduat de l’ESMUC, ha obtingut un dels guardons dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura. Ventosa ha guanyat el Premi Antoni Esteve, amb el seu Treball Final de Grau, defensat a l’ESMUC el curs 2017-2018, i titulat Els usos musicals a la Cardona del 1700. Una aproximació a partir dels registres de comptabilitat en el període 1686-1737. Els Premis Lacetania els atorga Òmnium Bages-Moianès

Sonologia ESMUC a ‘Longitud de onda’, de Radio Clásica

El cap del departament de Sonologia, Àlex Barrachina, col·labora mensualment en el programa de RNE Radio Clásica Longitud de onda, per parlar sobre temes actuals de la tecnologia musical. En el primer programa, Barrachina va tractar sobre el projecte Laptop Orchestra de l’ESMUC.

Taller 'aprendanza', en línia

Del 23 al 25 de novembre, João Lima impartirà un taller de dansa en streaming, i sense públic, des de l'Aula A401 de l'ESMUC. El taller promou un clima de reflexió, pràctica i intercanvi d'experiències entorn del moviment, el cos i les arts vives, i el seu paper en l’educació. Les places són limitades i és necessària inscripció prèvia. El preu és de 7 euros.