FLAMENCO

Els Premis Enderrock 2018 reconeixen els 15 anys del projecte ESMUC

Els XX Premis de la Música Catalana – Premis Enderrock- 2018 han reconegut els 15 anys de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El director de l’escola, Josep Borràs, va recollir el diploma honorífic a la roda de premsa de presentació d’aquesta vintena edició que es va celebrar el dimarts 13 de febrer. La gala musical dels premis tindrà lloc el dimecres 7 de març a l’Auditori de Girona.

Connecta't a l'Antiga. Amb els intèrprets més originals de l’ESMUC

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) posa en marxa el nou cicle Connecta’t a l’Antiga! ...amb els intèrprets més “originals” de l’ESMUC. Els concerts es fan amb la col·laboració del Museu de la Música i el seu objectiu és generar, estimular i reforçar l'interès per la Música Antiga, especialment entre els músics en formació. Els concerts són gratuïts per a la comunitat educativa de l’ESMUC.

VI Trobada de percussió dels conservatoris de Catalunya

Aquest dissabte, 24 de febrer al matí, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) serà la seu de la VI edició de la Trobada de percussió dels conservatoris de Catalunya. Estudiants i professorat dels diferents centres docents, juntament amb els de l’escola, participaran en assajos, concerts i altres activitats entorn d’aquest àmbit instrumental.

Presentacions de llibres a la Biblioteca de l’ESMUC: “Granados, el so de la mirada”

El segon cicle Llibres & Música, Presentacions de llibres a la Biblioteca de l’ESMUC, que organitza el departament de Musicologia i la Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya continua aquest mes amb Granados, el so de la mirada (Pagès Editors, 2016), a càrrec de la seva autora, Mònica Pagès Santacana. La presentació tindrà lloc el dimarts 27 de febrer, a les 19.15 h. L’entrada és gratuïta.

Curs 'Voice & Physique' a l’ESMUC

L’Associació d’Escoles de Música de Catalunya (ACEM) organitza el Curs Voice & Physique amb Panda van Proosdj, que tindrà lloc el 9 i 10 de març a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L’alumnat de l’ESMUC que vulgui assistir té un descompte del 50 per cent en el preu de la inscripció.

MUSA: Música accessible per trencar barreres invisibles

MUSA és el nom del nou projecte de Phonos en col·laboració amb el MTG (Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) que ha rebut el suport de l'Obra Social la Caixa dins del seu programa Art for Change. El projecte, que tindrà un any de durada, pretén promoure l'interès per la música entre aquelles persones que tenen algun tipus de dificultat motora que els impedeix tocar instruments de música tradicionals.

Concerts de Saló amb cant i piano a l’Institut Goethe

L’Institut Goethe torna a col·laborar amb l’Escola Superior de Música de Catalunya per oferir una nova edició del cicle de concerts amb  joves talents de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), estudiants del màster de Lied. Després de l'èxit dels anteriors cicles, l’Institut  aposta una vegada més per la música clàssica, amb especial èmfasi en el cant i el piano.

Torna el cicle Música>BCN. L’ESMUC als Centres Cívics

Torna una nova edició de Música>BCN, un cicle organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i en col·laboració amb l’ESMUC. Com cada temporada, la iniciativa ofereix diversos concerts d’entrada lliure que tracen un recorregut musical a través de diversos segles i diversos gèneres. Cada actuació va acompanyada d’una presentació prèvia i ens transporta a un context musical concret. Els concerts són gratuïts.