Recull d'imatges amb resum de les activitats

Cicle de Concerts finals de l’ESMUC

El Cicle de Concerts i Recitals del Título Superior de Música i Màsters protagonitzat pels estudiants d’Interpretació i Direcció que estan a l’últim curs a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) enguany es realitzaran en el transcurs dels mesos de juliol i setembre, a causa de la pandèmia del coronavirus. Tots els concerts tener lloc a la Sala 4 Alícia de Larrocha (ESMUC) seguint les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitarios i per aquesta raó l’aforament de la sala s’ha limitat a 15 persones.

Barcelona Fiddle Congress: Vídeos del professorat

El canal de Youtube de l'ESMUC estrena setmanalment vídeos amb el professorat que ha participat en les edicions del Barcelona Fiddle Congress. Els vídeos mostren peces d'estils diferents per treballar amb els instruments de corda fregada. Cada setmana es presenta un vídeo amb la seva corresponent partitura amb pdf per poder escoltar-la i treballar-la. Aquesta proposta és de Pere Nolasc que ens presenta el tema JJ Blues.

Taula rodona, 'La vida universitària: nova normalitat'

Aquest dimecres 15 de juliol, The Student Hotel organitza una taula rodona amb el títol de La vida universitària: nova normalitat, que comptarà amb la participació de la cap del departament de Producció i Gestió de l’ESMUC, Imma Grimalt. El debat començarà a les 15.30 h i és necessari registre previ per participar-ne.

Professorat de l’ESMUC estudia l’origen de l’havanera a Catalunya

Enguany no hi haurà la tradicional cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell per la Covid-19, però aviat disposarem dels resultats d’una investigació sobre els orígens d’aquest gènere musical a Catalunya, que la Fundació Ernest Morató ha encarregat a musicòlegs i professorat de l’ESMUC. La professora Anna Costal, el professor Joan Gay, i el cap del departament de Musicologia, Joaquim Rabaseda, estudiaran la història d’aquest estil.

Edicions ESMUC: ‘La música cuenta’, de Rubén López Cano

El servei de Publicacions de l’ESMUC ha editat el llibre La música cuenta. Retórica, narratividad, dramaturgia, cuerpo y afectos, escrit pel profesor Ruben López Cano. El projecte ha comptat amb el suport del Fondo Nacional para la Cultura y las Artes de Mèxic. El llibre estudia i analitza la música a través de diferents composicions, de les seves característiques i de com és desconstruïda per cada oient, amb emocions dispars. López Cano adreça aquesta obra als intèrprets que busquen nous camins per a les seves creacions. L’obra pot descarregar-se lliurement a la web de l’Escola.