Torna el cicle de Grans Conjunts a l'ESMUC

El passat mes de gener, al Casino l’Aliança del Poblenou, la Cobla de l'Esmuc i la Cobla Sant Jordi van unir les seves veus en el darrer dels Grans Conjunts de l'any 2020. Després de tant temps, esperem amb moltes ganes els cinc nous concerts del cicle, al mes de desembre. No hi falteu!

Dilluns 14 Esmuc Jazz Project (L'Auditori)
Dimarts 15 Banda
Dimecres 16 Camerata Casals
Dimecres 16 Música Tradicional
Dijous 17 Octet Beethoven
Divendres 18 Conjunt Flamenco
Dimarts 22 Cobla

Premis Treballs de Recerca de Batxillerat

L’estudiant Alba Linares, de l’IES La Bisbal, ha estat la guanyadora del IV Premi ESMUC als Treballs de Recerca de Batxillerat amb ‘Valsos, polques i romances al saló dels Cabrera’. Núria Sempere, directora general de l'ESMUC, Melissa Mercadal, subdirectora general d’ordenació i planificació acadèmica del centre, i Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, van fer entrega dels premis a l’estudiant de La Bisbal d’Empordà i a les tres finalistes que van aconseguir els accèssits.

Concerts de Composició

El pròxim 3 de desembre tindrà lloc el primer Concert de Composició de Tardor d’aquest curs amb la presentació de les obres dels estudiants de l’especialitat, amb obres de Román García Felipe, Maria Borràs Jardí, Eduard Vallmitjana, Luis Meseguer Mira i Marta Pintó. El dia 17 es farà un segon concert amb la presentació de les obres de Bernat Pont, Diego Akaestel Fernández, Itziar Viloria, Jaume Baixas, Roger Cabré Bardají i Pau Vives. Les dues propostes es realitzaran a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC, a les 18.15 hores.

Concert homenatge a Eduard Toldrà i Josep Carner

Dijous 3 de desembre, l’ESMUC organitza un concert homenatge a Eduard Toldrà i Josep Carner, coincidint amb l’aniversari de dues figures emblemàtiques de la Cultura catalana: el 125è aniversari del naixement del compositor Eduard Toldrà i el 50è aniversari de la mort del poeta Josep Carner. L’acte tindrà lloc a la Sala 4 Alicia de Larrocha, a les 14 hores.

Estudiants de l’ESMUC participen a ‘Laments’, de l’Institut del Teatre, dirigits per Xavier Sabata

Del 3 al 6 de desembre, estudiants de l’ESMUC realitzen una col·laboració artística amb l’Institut del Teatre amb la interpretació de l’obra Laments, dirigida pel graduat de l’ESMUC, Xavier Sabata.

Oberta la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

Les formacions de cambra poden presentar-se al 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra fins al 29 de gener del 2021. El premi consisteix en una gira, valorada en 20.000 euros, de 5 concerts a espais referents de Catalunya durant l’any 2021. També incorpora un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals, i un coaching amb professionals docents del Màster de Management i Producció Musical de l’ESMUC.

La graduada Mireia Tarragó, Premi Catalunya Música del cicle El Primer Palau

El Premi Catalunya Música, que l'emissora de Catalunya Ràdio atorga dins el cicle El Primer Palau, ha estat concedit enguany a la soprano i graduada de l’ESMUC, Mireia Tarragó. El premi consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional amb un repertori escollit per la guanyadora i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

Sonologia ESMUC a ‘Longitud de onda’, de Radio Clásica

El cap del departament de Sonologia, Àlex Barrachina, col·labora mensualment en el programa de RNE Radio Clásica Longitud de onda, per parlar sobre temes actuals de la tecnologia musical. En el primer programa, Barrachina va tractar sobre el projecte Laptop Orchestra de l’ESMUC.