Juan de la Rubia

Juan de la Rubia

Juan de la Rubia, nascut a València el 1982, és un dels organistes més guardonats de la seva generació. Es forma amb els professors Vicent Ros, Óscar Candendo, Montserrat Torrent i Michel Bouvard València, Barcelona Berlín i Tolosa, aconseguint fins a cinc premis extraordinaris en diferents especialitats. Igualment, rep classes magistrals de Daniel Roth, Mernhard Haas, Wolfgang Zerer i Ton Koopman.

Interessat en la improvisació, en les seves vessants pedagògica i concertística, estudia la improvisació al piano i l'òrgan amb Emilio Molina i Wolfgang Seifen.
Ha realitzat concerts en les més importants sales i festivals espanyols, així com a l'estranger, havent actuat a Alemanya, Itàlia, Hongria, República Txeca, Portugal, Eslovènia, Palestina, Filipines, Guinea Equatorial, etc.

Fruit del seu treball, ha obtingut nombrosos reconeixements, com el Primer Premi Nacional d'Orgue al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya, Premi Andrés Segovia-J.M. Ruiz Morales (Santiago de Compostela), Premi Euterpe (València), primer premi de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Granada i el premi Primer Palau del Palau de la Música Catalana, i ha realitzat quatre enregistraments discogràfics com a solista.

Com a especialista en música antiga i mogut pel seu interès en la música de Johann Sebastian Bach, inicia el 2008 un projecte per interpretar les cantates d'aquest compositor amb solistes, cor i orquestra, interpretades amb criteris i instruments originals.

Des de 2005 és professor d'improvisació a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), compaginant així la seva tasca docent amb la concertística.