Formació i recerca

La llarga experiència del parc d’instruments en la gestió del patrimoni instrumental de l’ESMUC ha propiciat el desenvolupament de diversa activitat formativa que sovint es concreta en projectes de recerca que la mateixa oficina tècnica lidera o realitza en col·laboració amb d’altres entitats.

Les Mostres

10620415_711777375563019_2156154091151202629_o
Els objectius de les mostres d'instruments són promoure el coneixement de la diversitat de constructors i fabricants d'instruments existents i ampliar els coneixements tècnics sobre els instruments, la seva construcció i fabricació.

CFIMcat

CFIMcat
Projecte per a l'implementació d'un cens de constructors i fabricants d'instruments musicals.

EINES I CONSELLS

Eines si consells és la col·alboració del Parc d’Instruments al programa El taller del Lutier, de Catalunya Música.

ESPAI CONEIXEMENT

FIRAMUSIC
Consistirà en taules rodones, conferències i tallers a càrrec de professionals reconeguts del món de l'instrument i l'educació musical de Catalunya. 

Treball de Recerca per a la creació d'una Escola Tècnica dels Instruments Musicals (ETIM)

CFTAIM

L'objectiu principal del treball de recerca és la creació d'una escola tècnica d'instruments musicals per tal de integra-hi estudis de construcció, ajust, conservació, restauració i reparació dels instruments musicals promovent la recerca. 

Elaboració d'una proposta d'ordenació d'aquests formacions i els seus plans d'estudis mitjançant un cicle formatiu de grau superior de l'àmbit tecnològic i un post grau.

RTMI

Espai on recollirem els recursos tècnics per als instruments segons les diferents modalitats de l'especialitat d'interpretació.
 

FIRES I CONGRESSOS

Recull de fires i congresos d'instruments musicals