Classe magistral de pipa xinès i concert a la Fundació Antoni Tàpies

Publicat el 05/11/2019

La Dra. Cheng Yu oferirà una classe magistral de pipa, un instrument tradicional xinès, a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), aquest pròxim dijous 14 de novembre a les 11 h, a l'aula A345. L'accés és obert a tothom. Un dia abans, el dimecres 13, la Fundació Antoni Tàpies acull un concert de la intèrpret amb la col·laboració del programa Músiques d'Àsia de l'Escola.

Classe magistral pipa

Aquesta classe magistral a l'ESMUC, coincideix amb el concert que oferirà la Dra. Cheng Yu a la Fundació Antoni Tàpies, dintre del Cicle de concerts de músiques de diferents cultures d'Àsia que organitza la fundació. El concert tindrà lloc un dia abans, el dimecres 13 de novembre, a les 19 hores, i requereix inscripció prèvia escrivint un correu a activitats@ftapies.com.

La classe magistral i el concert es fan amb la col·laboració del programa Músiques d’Àsia de l’ESMUC, que coordina el professor de Musicologia, Horacio Curti.

                                         

Cheng Yu

Cheng Yu és una intèrpret internacionalment reconeguda com a virtuosa del pipa i el guqin xinesos. El 1988 va ser seleccionada com solista per a l’Orquestra Nacional Tradicional Xinesa a Pequín.

Ha investigat sobre la música del seu país i va obtenir el doctorat en Etnomusicologia a la SOAS University of London (Escola d’Estudis Orientals i Africans de Londres).

Yu també és cofundadora del UK Chinese Ensemble i del reconegut Silk String Quartet i ha interpretat el pipa i el guqin en més de quaranta països. També han publicat diversos àlbums amb aquests instruments.

                                                   
Més informació:

Cheng Yu

Youtube, White Snow in Sunny Spring

Youtube, Dance of the Yi People