Nova edició del projecte 'A dues Bandes'

Publicat el 29/10/2019

El pròxim diumenge 17 de novembre tindrem a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori el concert A dues bandes amb la Banda Municipal de Barcelona i la Banda de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). La direcció anirà a càrrec de José R. Pascual Vilaplana i el concert inclourà peces de compositors com ara Joaquin RodrigoPaul HuberGunther Schuller i José Suñer Oriola. El concert començarà a les 18 hores i l’entrada té un preu de 16 € i 12 €.

A dues bandes ESMUC

Amb el títol Els sons de Gaudí, el projecte A dues bandes reunirà prop de 100 músics amb les dues formacions. Les obres originals per a banda permeten anar des de la delicadesa de la música amb pocs instruments fins a l’espectacularitat d’una gran formació. Ho podrem descobrir en aquest programa tan divers que inclou des d’una obra de Joaquín Rodrigo inspirada en la mateixa novel·la que va donar lloc a la famosíssima sarsuela de Gerónimo Giménez, fins a una altra del nord-americà Schuller, on mostra la seva habilitat per explorar sonoritats màgiques. Tanmateix, l’obra Soulful Stones (Pedres amb ànima), del valencià José Suñer, que requereix dues bandes al complet per a la seva interpretació. La partitura està inspirada en diferents obres de Gaudí, des de La Pedrera fins a la Sagrada Família.

El director Jose R. Pascual Vilaplana neix el 1971 a Muro, Alacant. Ha estudiat a conservatoris com el de Muro, Alcoi i València. Més endavant estudia direcció de bandes amb el mestre holandes Jon Corber i perfecciona la seva tècnica amb Eugene Corporon.

                                               

A dues bandes

La Banda de l’ESMUC és una de les dues formacions estables del Departament de Música Clàssica i Contemporània de l’Escola. Els seus concerts han estat dirigits per professionals de reconegut prestigi com ara Raúl García Sánchez, Jordi Francés, o Salvador Brotons.

Una de les característiques principals del projecte A dues bandes és el procés d’aprenentatge dels seus integrants, des dels primers dies d’assaig fins a la posada en escena. La proposta suma l’esforç conjunt de tots els músics per intercanviar experiència i coneixements en una dinàmica plenament professional. Per a l’alumnat que participa en el concert, dins la temporada de la Banda, constitueix un repte que fa palesa la seva habilitat interpretativa i que amplifica el seu valor de cara al seu procés formatiu i futur professional.

                      

Més informació:

A dues bandes

La Comunitat educativa de l’ESMUC pot obtenir entrades a 5 euros per als concerts propis de L’Auditori. Recordeu de consultar La meva ESMUC per conèixer els detalls de la promoció.