Dones i sons a la Barceloneta

Des de febrer de 2020, els i les estudiants de musicologia exploren els sons de la Barceloneta en perspectiva de gènere, fent recerca de camp i aprenent de la mà i de la veu de les veïnes del barri. Durant el 2n semestre del curs 2019-2020, en col·laboració amb el Centre Cívic Barceloneta, Taula per l'Equitat de Gènere, Casal Cívic Barceloneta i Biblioteca Barceloneta La Fraternitat, van realitzar enregistraments d'espais sonors, entrevistes amb dones grans arreu de les seves memòries sonores i recerca sobre els hàbits d'escolta musical a la Biblioteca. 

Els materials recollits van confluir en la redacció de treballs escrits individuals i, sobretot, en una acció col·lectiva d'investigació artística que va generar la instal·lació sonora Sons d'Ona / Dona.

Aquesta obra, ja presentada l'any passat, es tornarà a exposar al Centre Cívic Barceloneta en el marc de l'exposició física i virtual "Dones Transitant" (del 4 de març al 9 d'abril). 

La inauguració de l'exposició Dones Transitant (4 de març, a les 19.30 h), es pot seguir a través de la plataforma Zoom amb l'ID de reunió: 899 5553 1655 i el Codi: 052310.

El dimarts 9 de març de 2021, un segon grup d'estudiants començarà una nova sèrie de sessions de recerca de camp amb la col·laboració de les entitats del barri -i aquest cop també del col·lectiu Barceloneta Feminista- amb l'objectiu de seguir desenvolupant la recerca i continuar donant veu, a través dels seus treballs, a les dones de la Barceloneta.