Convocatòria de les IV Jornades ab sentits

La quarta edició de les Jornades ab sentits, prevista entre els dies 4 i 6 de novembre, convida la comunitat ESMUC i la comunitat musical en general a presentar les seves comunicacions en el marc d’aquesta trobada.

Enguany es tornaran a abordar les diferents facetes de la significació musical, centrant l’interès en l’aspecte humà, tant de la música com de la significació, sota el lema Per una música més humana.

Call for Papers

Cal enviar les propostes fins el 3 d’octubre de 2021 a: jornadesabsentits@esmuc.cat

El format preferent serà el de la comunicació, o la del breu concert comentat. Les intervencions tindran una durada prevista de 20 minuts, més 10 minuts destinats a preguntes i comentaris.

Les propostes hauran de contenir:

  • Títol
  • Nom del ponent i afiliació (p. ex. estudiant de ..., itinerari ...).
  • Resum de la proposta, en 500 paraules aprox.
  • Fins a cinc paraules clau.
  • Breu currículum de fins a 150 paraules.

L'organització vol afavorir la presència de l'anglès. D’altra banda, també vol potenciar propostes de col·laboració paritàries, i que obrin el ventall més ampli possible: jazz, flamenco, cobla, música antiga, contemporània, etc.

Per una música més humana

La significació musical vincula la música a la comunicació i a valors humans i humanistes. Aquest aspecte expressiu s'hauria de reflectir en les propostes, d'acord amb el lema d'aquest any. L’hem manllevat del títol de l’últim llibre del filòsof Josep Maria Esquirol (Universitat de Barcelona), Humà, més humà: una antropologia de la ferida infinita (2021). La seva ponència plenària tancarà aquestes Jornades que volem dedicar a redescobrir allò que pot contribuir a humanitzar el món de la música. Les abstraccions poden fer passar per alt just aquells elements que retornen la música al seu lloc dins de les ciències humanes. Sobretot en un art que s’ha valorat sovint per la seva inefabilitat. Per això, i per ajudar a fer visible l’existència humana en les seves expressions més diverses, hem convidat també el Dr. Paul Attinello (University of Newcastle upon Tyne) per obrir les nostres Jornades n. IV amb una ponència centrada sobre l’experiència de la SIDA.

Les propostes seran avaluades i seleccionades per una comissió formada per Rolf Bäcker, Luca Chiantore, Lorenzo Coppola, Joan Grimalt i Rubén López Cano.

 

Entitats col·laboradores