Lorenzo Ferrándiz

Lorenzo Ferrandiz

Lorenzo Ferrándiz Carrillo neix a Alacant el 1974 ciutat on posteriorment realitza els estudis de Percussió. El 1994 es trasllada a Amsterdam per continuar la seva formació al Conservatori d'Amsterdam i es gradua en les especialitats de Percussió i de Música de Cambra.
Del 1992 al 1995 va ser membre de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, i l'estiu del 1996 va formar part de l'Orquestra de Tanglewood al Tanglewood Music Festival (Boston) sota la direcció artística de Seiji Ozawa.
Des de 1991 ha col·laborat amb diferents orquestres tant espanyoles com holandeses, i des de 1995 col·labora habitualment amb la Royal Concertgebouw Orchestra d'Amsterdam sota la batuta de grans mestres com M. Jansons, R. Chailly, B. Haitink, N. Hartnoncourt, etc.
Entre 1996 i 2001 va ser membre del Grup de Percussió d'Amsterdam.
Formant duo de Percussió al costat del seu col·lega Gustavo Gimeno ha realitzat concerts i classes magistrals en ciutats com Amsterdam, València, Rotterdam, Moscou, Berlín, Minsk, Aix-en-Provence i Sant Petersburg. El 1998 van participar en el Concurs Internacional de Percussió de Luxemburg, on va obtenir el 2n Premi així com els premis "Ady Mootz" i "Honnert.7" a les millors interpretacions. Ha realitzat diverses gravacions destacant l'obra per Duo de Percussió i Orquestra "Goldrush Concerto" del compositor holandès Jacob ter Veldhuis amb la Gelders Orkestar (Holanda).
Lorenzo Ferrándiz ha estat professor de percussió convidat en diverses trobades de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, Jove Orquestra de Catalunya, així com a diversos cursos internacionals.
Entre 1998 i 2008 va ser professor de percussió i del grup de percussió al Conservatori d'Amsterdam.
Actualment és professor de percussió a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).