Daniela de Marchi

Daniela de Marchi

Es va diplomar al Conservatori "G. Nicolini" de Piacenza (Itàlia) de la mà de Lucia Romanini, i va obtenir les màximes qualificacions. S’ha perfeccionat amb Marek Jablonski, Pierre-Laurent Aimard, Aldo Ciccolini i Sergio Fiorentino en piano, amb Pier Narciso Masi a música de cambra i amb Maurizio Carnelli a música vocal de cambra. També ha estudiat orgue amb Enzo Corti i Giuseppina Perotti, direcció coral amb Jürgen Jürgens, clavicèmbal amb Maria Cecilia Farina, composició amb Ivan Fedele i Giorgio Colombo Taccani, i direcció d’orquesta amb Emilio Pomarico. L' agost de 2001 va participar al "Composers Workshop" de Canford (Anglaterra) dirigit per Malcolm Singer, durant el qual va escriure peces que van ser tocades en el concert de final de curs. L’any 2003 obtingué el diploma del curs quatrienal de Música Vocal de Cambra del Conservatori "G. Verdi" de Milà (Itàlia) amb Daniela Uccello. Ha assistit activament durant dos estius al Curs de Lied de Capellades (Barcelona) a càrrec d’Assumpta Mateu i Francisco Poyato, amb qui ha continuat perfeccionant-se a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Desenvolupa una intensa activitat com a pianista acompanyant: el 1990 va participar en els cursos dirigits per Thomas Brandis a l’Accademia Ambrosiana di Musica da Camera de Milà i ha estat correpetidora de l’òpera Bastià i Bastiana de Mozart al Festival de Franciacorta. Des del 1996 al 1998 realitza la tasca de pianista acompanyant en el curs de perfeccionament de flauta dirigit per Glauco Cambursano a l’Accademia Internazionale di Novara. El 1998 va participar en el muntatge de la temporada lírica de les òperes organitzades per l’Ajuntament de Milà, per al qual ha col·laborat en diverses ocasions en teatres de la ciutat llombarda. La seva formació cambrística i la seva experiència musical amb cantants l'han portada a realitzar concerts en importants festivals tant a Itàlia com a l’estranger. Té gravat un CD dedicat a la música per flauta del Segle XX, i actualment és pianista acompanyant en l’Escola Superior de Música de Catalunya.

La seva activitat pedagògica s’exten entre els següents Conservatoris italians: "C. Monteverdi" de Bolzano, en el "G. Tartini" de Trieste, en el "G. Verdi" de Milà, en el Civico Liceo Musicale di Varese. Ha estat també professora de correpetició i de piano complementari a l’Accademia Internazionale della Musica (ex Civica Scuola di Musica de Milà) i a l'Istitut Municipal Musical "C. Monteverdi" de Cremona. Actualment es profesora de Armonia i Anàlisi en el Conservatori "G. P. da Palestrina" de Cagliari (Italia).