Professors

Llistat actual

Àlex Barrachina

Barrachina, Àlex

Llicenciat en físiques per la UB i programador informàtic, té diversos postgraus en Sonologia i tecnologia musical. Els seus projectes estan sempre al voltant de l'ús artístic de la tecnologia.

Josep Maria Comajuncosas

Comajuncosas, Josep Maria

Músic informàtic. Titulat superior en piano, direcció coral i composició pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona i enginyer informàtic per la Universitat Oberta de Catalunya. 

Ferran Conangla

Ferran Conangla

Ferran Conangla és tècnic i productor artístic especialitzat en l’enregistrament i producció de formacions acústiques, des de clàssica i jazz, passant per d’altres estils com tradicional i pop. També es dedica a l’amplificació d'orquestres clàssiques en grans espais des dels anys 90. 

Gerard Font

Ferran Conangla

Gerard Font és tècnic i productor musical especialitzat en formacions acústiques de música clàssica, contemporània, antiga o jazz. Graduat en Sonologia a l’Esmuc, ha treballat com a productor musical freelance en enregistraments amb artistes com Cristophe Coin, Martha Argerich, Sir Neville Marriner, Gianandrea Noseda, Josep Pons o Juan de la Rubia.  

Enric Giné

Giné, Enric

Enginyer Superior en Telecomunicacions (La Salle URL), màster en Sound and Music Computing (MTG UPF) i Grau Mitjà de Piano (Conservatori del Liceu), la seva formació combina la producció musical i la tecnologia aplicada. 

Enric Guaus

Enric Guaus

Enric Guaus (Barcelona, 1974) és investigador del Grup de Recerca en Creació i Interpretació Musicals (2014, SGR 1382) de l'ESMUC. També és professor a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), consultor a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i col·labora en diversos programes de màster i postgrau. 

Perfecto Herrera

Herrera, Perfecto

Perfecto Herrera és investigador del grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF, on ha estat responsable de projectes relacionats amb l'anàlisi i descripció automàtica del so i de la música, recomanació i personalització de músiques, i percepció i cognició musicals, àrees en les quals compta amb més de 150 ponències i articles d'abast internacional

José Lozano

Lozano, José

Enginyer elèctric per la Universitat dels Andes, Colòmbia. Màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat co-director del Màster en Arts Digitals (UPF), és professor del Màster en Arts Digitals (UPF), Màster en Animaciò (UPF), Postgrau de Composició Musical (UPF) i Departament de Sonologia (Esmuc). 

Sònia Espí

Sìnia Espí

Llicenciada en Psicologia Social i postgrau en Producció i Comunicació Cultural. Amb una llarga experiència professional en l'àmbit de la gestió, primer en grans empreses multinacionals i després en el sector cultural, actualment és responsable de promoció, coordinació de projectes i producció del Music Technology Group, de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Phonos. 

Paul Poletti

Poletti, Paul

Paul Poletti és constructor i restaurador d’instruments de teclat encordats, principalment de pianos del segle XVIII i XIX, i expert investigador en el camp d’afinacions i temperaments històrics i d’altres cultures musicals. 

Joan Sanmartí

Sanmartí, Joan

En Joan Sanmartí (Manresa 1959) és guitarrista i compositor. També  és màster de creació musical i tecnologia del so per la Universitat Pompeu Fabre (UPF) i graduat en música especialitat jazz per l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Jordi Soler

Soler, Jordi

Jordi Soler té la Diplomatura de Mestre en l’especialitat d’educació musical (UB, 2003), el Títol Superior de Música en l’especialitat d’Etnomusicologia (ESMUC, 2007), el Màster en Pedagogia Musical per a escoles de Música en l’especialitat de pedagogia de l’instrument (UAB, 2008) i el Postgrau en disseny de programes, entorns i materials en suport de les TIC (UOC, 2012).

Antics professors

Nom Assignatura
Pau Arumí Programació informàtica
Jordi Arqués Acústica de Recintes, Laboratori de so
Eduard Aylon Laboratori de so
Pere Casulleras T'ecniques d'enregistrament i postproducció I, Seminari de sonologia
Emilia Gómez Fonaments d'Acústica, Anàlisi, síntesi i processament del so.
Josep Guallar Tecnologies per a l'educació musical
Sergi Jordà Interpretació amb mitjans electrònics
Jorge López Electrònica I
Oriol Pastor Tecnologies aplicada a la producció i difusió
Gerard Roma Anàlisi, síntesi i processament del so
Xavier Serra Introducció a la tecnologia musical
Paola Vidal Informàtica d'usuari