Mostra d’instruments - Scandalli

FotosParc

INSTRUMENTS DE VENT
Acordió Cromàtic  
SCANDALLI - l'Elisa Lanari 
Web

29 d'abril de 2016
De 16:30 a 20:00 h
Aula A352
ENTRADA LLIURE

Scandalli

Al voltant de 1900 Silvio Scandalli al costat dels seus familiars va iniciar la producció d'acordions.

En pocs anys, entre el 1915 i el 1920, des d'un petit laboratori a Camerano, va néixer una petita empresa que després es va convertir en una indústria estructurada, i que en els anys 40 comptava amb més de 700 treballadors.

Al final de la Segona Guerra Mundial, l'acordió havia conquerit ja el mercat dels EUA i l'empresa dels germans Scandalli era una de les més respectades i prestigioses en l'àmbit internacional. Gràcies a la genialitat de Silvio, els instruments han estat millorats a través de moltes invencions i patents imposant la marca SCANDALLI en el mercat internacional com a sinònim absolut de qualitat.

Per gestionar de la millor manera possible les grans perspectives de nous mercats, l'any 1946 va néixer FARFISA (Fabbriche Riunite vaig Fisarmoniche). Les empreses F.lli Scandalli a Camerano i Settimio Soprani a Castelfidardo es van fusionar per crear una gran indústria que en els següents anys aconseguiria tenir una posició líder en el món dels instruments musicals, arribant a una producció de 180 acordions per día. Al principi dels anys 50, Silvio Scandalli va dirigir un projecte molt ambiciós. Juntament amb els millors tècnics de l'empresa va crear un model d'altíssima qualitat, que en poc temps es convertiria en el somni de tot gran músic; el model SUPER VI, encara llegendari i insuperable exemple d'instrument musical, nascut de la passió de l'artesà més genial de la història de l'acordió. L'any 1964, FARFISA va obrir un altre establiment a Aspio Terme a més dels dos ja existents en Camerano i Castelfidardo, sumant un total de més de 42.000 metres quadrats. En aquest període, Silvio Scandalli i Settimio Soprani eren els caps d'una indústria que produïa i distribuïa, no només acordions sinó també guitarres, pianos, òrgans electrònics i amplificadors. El 1984, FARFISA va deixar la seva activitat com a empresa multi-productora, tornant a ocupar-se només d'acordions, i els nous directors Mirco Patarini, Leonardo Menghini i Luciano Menghini van començar a difondre la producció de la marca SCANDALLI en diferents sectors i nivells.

La marca Scandalli és avui dia una icona de referència, gràcies a la seva imatge inexpugnable de qualitat sense compromisos, innovació i prestigi.

La missió actual de l'empresa Scandalli Accordions és la de mantenir la qualitat tradicional dels productes i l'aplicació dels mateixos estàndards de qualitat en els acordions de baixos lliures que estan sent utilitzats pels concertistes de l'actualitat."