Mostra d’instruments - X-Violins

xviolins

INSTRUMENTS DE CORDA
Guitarra elèctrica 
Maiol Xercavins 
www.xviolins.com

25 de febrer de 2016
De 16:30 a 20:00 h
Aula 352
ENTRADA LLIURE

X.Violins

En Maiol va començar la seva trajectòria com a luthier el 2003, quan va construir la seva primera guitarra elèctrica de manera autodidacta. Aquesta va ser utilitzada en diverses actuacions en el grup de música en el que tocava en aquella època.

Tot i que el grup es va dissoldre pocs anys després, la passió d'en Maiol per la música i la lutheria no va desaparèixer mai, sinó més aviat es va anar incrementant dia a dia.

Tant és així que 7 anys més tard va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis de Terrassa de la mà del mestre Martí Romero.Allà va poder fer realitat la seva passió: construir violins.

Actualment concentra els seus esforços en la construcció de guitarres elèctriques. La fabricació de les seves guitarres es totalment a mida, partint d'un preu i concepte bàsic el client pot encarregar el seu instrument "al seu gust", participant activament en tot el procés de construcció de l'instrument.

Personalment prefereix guitarres fabricades a partir d'un sol bloc de fusta d'Aurò de procedència Nacional, deixant lluir les característiques naturals de la fusta , la veta, i les aigües de la mateixa. La línia de guitarres estàndard mostra instruments amb poques floritures, sense filets ni perfils, amb pont fix, i amb formes adaptades per a ser molt còmodes per a l'usabilitat de l'instrument.

El client pot customitzar la guitarra i encarregar formes especials, ponts amb tremolo (tipus Bigsby i Floyd Rose), ferratges especials, pastilles especials, perfils, filets, decoracions, gravats amb làser, etcètera. Tot i això la recomanació del luthier sempre es la mateixa: l'instrument ha de ser pràctic per a l'ús que està concebut, tot es pot fer i tot es pot construir, però com més es complica la feina més cara surt, i al final s'obté un instrument massa costós amb una adaptabilitat increïble, però que pot arribar a ser incòmode de tocar perquè té tantes opcions que es fa complicat. Així doncs com més adaptat a les necessitats del client, i com més senzill d'ajustar i configurar més satisfet estarà l'intèrpret.

(+34) 645987886 (visites al taller concertades)

info@xviolins.com

www.xviolins.com