Mostra d’instruments de Marco Salerno

MOSTRA1112

MOSTRA NOVEMBRE 2012

INTRUMENTS DE CORDA
Instruments d'en Marco Salerno

26 de novembre de 2012
De 16 a 19 h.
Aula 352

Assistents: Marco Salerno, Belen Lladonosa
Organitza: Parc d'instruments

www.marcosalerno.it

VEURE VIDEO

ARTICLE REVISTA MUSICAL CATALANA

Des de molt jove el lutier Marco Salerno s’interessa per la Música Antiga, com a fabricant de llaüts i com a músic. Autodidacta en l’estudi de la guitarra comença a construir instruments musicals als voltants del 1978, graduant-se al Conservatori de Nàpols al 1986. El fet de ser músic, a més d’ estimular la passió per la construcció d’instruments antics, ha enriquit la seva experiència en la fabricació dels mateixos. A través de la reproducció de còpies originals conservades en museus i l’estudi acurat de fonts iconogràfiques i pictòriques, intenta establir una connexió entre la tècnica executiva del passat i l’exigència musical d’avui en dia.

Des del 1996, l’artesà lutier treballa oficialment arreu del món havent construït més de 600 instruments. Participant des de fa més de 17 anys com a expositor en les fires més importants del sector, Marco Salerno presentarà a l’ESMUC violes de gamba, llaüts, guitarres barroques, lirones, violoncels i violins barrocs, fídules, una vihuela d’Arc i d’altres instruments actualment en fase de construcció.

Durant la mostra es projectaran dues presentacions d’imatges en directe des del taller: una sobre la construcció de la viola de gamba i l’altra sobre la guitarra barroca Matteo Sellas, ambdues exposades al Parc d’Instruments durant la mostra.