Marc Aixa

Marc Aixa

Nascut a Castelló de la Plana, Marc Aixa Siurana és natural de Torreblanca. Fou en aquesta petita població on va començar amb les seves primeres passes musicals. 

Després d'haver estudiat a Castelló i al País Basc, es traslladà als Països Baixos per a finalitzar la seva educació musical. En Amsterdam obtingué els títols de Bachelor i Màster amb l'especialització en "Percussió i timbals orquestrals”. 

En el passat, fou membre de la European Union Youth Orchesrta (EUYO) i la Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO). A més a més, ha format part de l'acadèmia de la Concertgebouworkest Amsterdam, on continua col·laborant des del 2014 i ha tingut el privilegi de treballar amb mestres de la talla de M. Jansons, D. Gatti, A. Nelsons, S. Bychkov, H. Blomstedt, Sir J. E. Gardiner, entre altres. També disfruta d'una bona relació musical amb la Camerata RCO i amb la Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Marc Aixa Siurana és Solista de Timbal en la Netherlands Philharmonic Orchestra / Netherlands Chamber Orchestra. Pel que fa a l'activitat pedagògica, Marc és professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i al Conservatorium van Amsterdam (CvA).