Apel·les Carod

Apel·les Carod

Professor de violí jazz i combo.

Titulacions acadèmiques: Títol superior en l’especialitat d’interpretació de violí jazz (ESMUC). Ampliació d’estudis a The New School for Jazz and Contemporary Music, a Nova York.

Activitat concertística: Concerts tant a nivell nacional com internacional, actuant a sales i festivals de Catalunya, Espanya, Europa i Estats Units.

En l’àmbit jazzístic, ha liderat projectes propis com Apel·les Carod Quartet/Trio/Septet, i ha tocat amb músics com Lluís Vidal, Joan Sanmartí, David Xirgu, Dani Pérez. Pawel Kaczmarczyk, Stanislaw Slowinski, Taulant Mehmeti, Manel Fortià, Toni Saigi o Cristian Hernández, entre d’altres. Forma part de la Barcelona Art Orchestra.

En l’àmbit de la música popular acompanya al cantautor David Mauricio, a les cantautores Clara Fiol i Selma Bruna i al grup de música d’arrel Marala. Forma part de l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya). Ha col·laborat també amb grups com Txarango o Els Pets, entre d’altres.

Interessos i projectes d'investigació: El violí dins del jazz i la música moderna i la improvisació.

Especialització interpretativa: Jazz, música moderna i popular.

Premis: International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition (2014): 2n premi. International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition (2016): 2n premi.

Presidential Scholarship, The New School for Jazz and Contemporary Music (2015).

Enregistraments.

David Mauricio, El fruit vermell, (2020).

Lluís Vidal, Crònica d’un any, (2020).

Alessandro Berghella, Waves of Sand - The Inevitable Downfall, (2020).

Joan Reig, Joan Reig, (2018).

Seifert Competition, Quo Vadis, (2017).

David Mauricio, Ocells Perduts, (2017).

A Strings Affair - Cristian Hernández, A Strings Affair, (2015).

Txarango, Som Riu, (2014).

Eclectic Colour Orchestra, Blank Canvas, (2013).

Raynald Colom, Rise, (2012).

Lecirke, Lecirke, (2012).

Txarango, Benvinguts al Llarg Viatge, (2012).

Altres mèrits: És professor de violí jazz al Taller de Músics Escola i ESEM. Imparteix tallers i masterclasses d’improvisació, jazz i música moderna per a instrumentistes de corda fregada (Conservatori de Bellaterra, Conservatori de Tortosa, Barcelona Fiddle Congress, Fiddelitzem-nos, etc.).