Francesc Garrigosa

Garrigosa, Francesc

Professor de cant històric

 

Tenor

Nascut a Barcelona, formà part de l’Escolania de Montserrat sota el mestratge d'Ireneu Segarra. Més endavant segueix estudis al Conservatori de Barcelona, on assisteix a classes de direcció d’orquestra amb Antoni Ros i Marbà. 

L’any 1983 inicia estudis de cant amb Xavier Torra, i l’any 1987 es trasllada a Londres, on continua estudis a la Guildhall School of Music & Drama amb Rudolf Piernay, i hi cursa el grau (AGSM) i postgrau (Opera Course Studies). 

Des del seu debut al Gran Teatre del Liceu de Barcelona (“Corrado” a Una cosa rara), i a Madrid (“Tamino” a La flauta màgica), ha actuat entre d’altres al Concertgebow d’Amsterdam, La Fenice de Venècia, Lincoln Center de Nova York,  Konzerthaus de Viena, Royal Festival Hall de Londres, Sydney Opera  House, Teatro Colón de Buenos Aires, i festivals com els d’Aix-en-Provence, Glasgow, Peralada, Salzburg, Sydney, Tokio i Utrecht entre d’altres, sota la direcció de mestres com Brüggen, Christie, Frübeck de Burgos, Halffter, Hogwood, Jacobs, Koopman, López Cobos, Maag, Marriner, Mas, Noseda, Parrot, Pons i Ros-Marbà. L’any 2001 debutà al Carnegie Hall de Nova York amb l’Orchestre Symphonique de Montréal sota la direcció de Charles Dutoit.

Des del 1989, és membre solista de La Capella Reial de Catalunya sota la direcció de Jordi Savall.

Ha realitzat més de 50 enregistraments per a segells com BBC-Opus Arte, EMI, Harmonia Mundi France, AliaVox, Auvidis, K617, Mondo Musica i Deutsche Harmonia Mundi.

Més informació: Francesc Garrigosa