Néstor Giménez

Giménez, Néstor

Em considero creador i músic. Habitualment estableixo la relació entre la creació i la música amb el piano i la composició, però m’agrada sentir-me lliure de fer-ho de tantes maneres com pugui.

M’encanta fer i interpretar la meva música i recentment he tret el meu tercer disc com a líder inspirat en la carrera espacial, anomenat Sputnik, Explorer and everything after.

Amb la meva orquestra hem estrenat tret el disc de la meva obra Consagració (Rite) per orquestra de jazz, fruit de l’encàrrec de l’Auditori dins del cicle “Revisiting”. És una obra original inspirada en la Consagració de la primavera d’Igor Stravinsky.

El meu primer disc com a líder en solitari s’anomena Why not? i el vaig gravar a Holanda en companyia de Joan Terol, Maarten Hogenhuis, Thomas Rolff. Reinier Bass i Adrià Plana.Amb el projecte STN! he gravat dos discos de temes originals i he pogut tocar a llocs meravellosos, especialment amb el projecte STN! Canta, que ens ha permès al Joan Terol, a l’Adrià Plana, al Vic Moliner, el Miquel Gené i a mi tocar amb grans cantants com Joan Colomo, Nuria Graham, Carles Dénia i Ernest Crusats (La iaia), entre d’altres. També he pogut fer música per i amb altres grans músics i amics com són la Gemma Humet, el Ferran Savall, el Rubén Fernández, la Carola Ortiz, el Pablo Selnik, el Gabriel Amargant, el Lluís Vidal, el Jorge Rossy, el Jordi Matas i el Masa Kamaguchi, entre d’altres.

Estic especialment orgullós d’haver guanyat el primer premi de composició de l’International composition contest del Silesian jazz festival 2015 i el premi a millor compositor de l’any 2015 de l’AMJM (Associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya).

Com a intèrpret he tingut la gran sort de fer de solista a l’orquestra simfònica de l’ESMUC i he format part de l’orquestra de “Los Miserables” a Barcelona i de l’orquestra de Cantània el 2013. Una altre fita important que vaig viure va ser gravar la banda sonora de la pel·lícula 7 pasos y medio, guanyadora del premi a millor banda sonora al Festival de Málaga de cine español el 2009.

Com a docent sóc professor de l’ESEM Taller de músics, on imparteixo harmonia, percepció auditiva, combos i piano, i de l’ESMUC, on imparteixo composició i combos.

En la meva etapa de formació vaig acabar els meus estudis musicals a l’ESMUC amb professors com Lluís Vidal, Joan Díaz, Joan Monné, Eladio Reinón, Matthew Simon i Agustí Fernández, entre d’altres. També he tingut la gran sort de rebre classes particulars de Sophia Rosoff, Fred Hersch i John Taylor.