Denis Lossev

Denis Lossev

Va néixer a Sant Petersburg (Rússia) el 1974. Es va formar professionalment al Conservatori Estatal Superior de Música de Sant Petersburg, on va obtenir el Diploma Superior al 1997. El mateix any va ser acceptat per estudiar amb el gran pianista rus Dmitri Bashkirov a l'Escola superior de Música Reina Sofia, a Madrid. 

Ha perfeccionat els seus estudis a l'École Normale de Musique d'Alfred Cortot a París, on va obtenir el Diplôme Superieur de Pianiste Concertiste primer Nõmme à l'unanimité.

Va debutar com a solista amb dinou anys a la Gran Sala de la Filharmònica de Sant Petersburg acompanyat per l'Orquestra Filharmònica tocant la Rapsòdia sobre el tema de Paganini de Rakhmàninov. Des de llavors ha tocat en moltes ciutats de Rússia i Europa, formant part de diferents festivals de música. Ha participat en classes magistrals de Karl Ulrich Schnabel, Rosalyn Tureck, Murray Perahia, Maria João Pires, Claude Frank, Alexis Weissenberg, Arie Vardi i Michel Béroff.

El 2001 va donar el seu primer recital a Alemanya, en ocasió de l'Festival de Piano de Ruhr en el qual va interpretar l'última sonata per a piano de Beethoven, les Variacions de Brahms / Paganini, Gaspard de la Nuit de Ravel, i la Cinquena sonata per a piano de Scriabin. Ha actuat a l'Auditori Nacional de Madrid, Saragossa i Barcelona i ha participat en concerts de cambra dedicats a Brahms, Franck i Shostakovich.

El 2007 va començar la seva tasca docent a l'Escola Superior de Música Reina Sofia, a Madrid, i el 2010 va ser convidat per ser el Professor Assistent a la Càtedra de Piano de Dimitri Bashkirov, activitat que manté en l'actualitat. Des del 2014 és professor de Piano a l'Escola Superior de Música de Catalunya.