Jordi Masó

Professors de piano

Nascut a Granollers, es va formar al Conservatori d´aquesta ciutat amb Josep Mª Roger, posteriorment amb Albert Attenelle a l´Escola de Música de Barcelona i amb Christopher Elton i Nelly Akopian a la Royal Academy of Music de Londres, on va graduar-se amb la màxima distinció l´any 1992.

Ha guanyat primers premis en nombrosos concursos nacionals i internacionals. Ha tocat en els principals auditoris i festivals d´Espanya i en la majoria de països europeus tan en recitals de piano com formant part de grups de música de cambra. També actua sovint com a solista amb les principals orquestres del país.

Qualificat pel prestigiós crític nordamericà Harold C. Schomberg com a “un pianista sòlid i intel.ligent”, el repertori de Jordi Masó inclou música de totes les èpoques, amb una especial dedicació a la música del segle XX, havent estrenat moltes obres d´importants compositors actuals. Ha realitzat més de quaranta gravacions discogràfiques -unànimement elogiades per la crítica internacional- entre les quals cal destacar quatre discs amb les obres completes per a piano de Frederic Mompou pel segell Naxos -que ha venut més de 50.000 còpies en tot el món-, les integrals pianístiques de Robert Gerhard, Joaquim Homs, José Antonio Donostia i Benet Casablancas per la discogràfica Naxos/Marco Polo i les obres completes per a piano de Ricard Lamote de Grignon i de Joan Massià per Anacrusi. Actualment està enregistrant la integral de Joaquín Turina i la de Xavier Montsalvatge per a Naxos. També ha gravat per ASV, Stradivarius, Columna Música, entre altres.

És professor de piano al Conservatori de Granollers i a l´Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya), i des de 1996 és membre del grup Barcelona 216 dedicat a la difusió de la música contemporània. L’any 2008 va ser guardonat amb el Associated Royal Academy of Music (ARAM) a Londres, distinció que atorga aquesta institució als seus ex alumnes més destacats.

www.jordimaso.com