Blai Navarro

Blai Navarro

Acordionista format a l’ESMUC amb Iñaki Alberdi, i posteriorment a la Sibelius Academy (Hèlsinki, Finlàndia), ampliant les seves aptituds amb els professors V. Kujala, M. Väyrynen, M. Rantanen, H. Kymäläinen i A-M. Kanniainen en folk, jazz, clàssica i contemporània, música de cambra i pedagogia de l’acordió.

Com a intèrpret ha estat guardonat en diversos concursos musicals, ha ofert concerts a Espanya i a l’estranger i sovint és convidat a assistir com a jurat d’importants certàmens musicals internacionals, com la Coupe Mondiale de l’Accordéon, i a impartir masterclasses a diferents centres educatius catalans, espanyols i europeus.

El seu afany d’aprendre i la seva personalitat emprenedora l’ha portat a aprofundir en l’estudi de diferents llengües i a formar-se com a tècnic superior en so per a audiovisuals i espectacles, i com a lutier i afinador d'acordions a prestigioses fàbriques d’acordions a Itàlia i amb grans mestres afinadors com R. Morbidoni.

Del 2016 al 2019 ha estat el president de l'Associació Catalana d'Acordionistes (ACDA), i actualment és professor d'acordió cromàtic a l’ESMUC i al Conservatori de Sabadell, treballa com a traductor tècnic i desenvolupa projectes de fabricació industrial. A més, és el CEO i creador d’AcoWorld, la plataforma empresarial de caire social i sostenible que pretén canviar el present i el futur de l’acordió a l’estat espanyol, en constant contacte i actualització amb diverses realitats europees i la Xina.