Doble presència de l’ESMUC al Festival Castell de Peralada i al Fringe de Torrella de Montgrí

Publicat el 03/07/2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) comptarà amb representació destacada als festivals Castell de Peralada (Horacio Fumero i Ignasi TerrazaSílvia Pérez CruzMarco MezquidaÚrsula AmargósXavier SabataAnna Alàs i Dani Espasa) i a la mostra de talent emergent Fringe (Pangea: Roger Santacana, Miquel Àlvarez i Jordi Pallarés, inclòs dins la programació del Festival de Torroella de Montgrí d’aquest estiu.

Festival Cartell Peralada

Començant pel primer, la 32ena edició del Festival Castell Peralada acull enguany una nombrosa presència de graduats i professors de l’Escola Superior de Música de Catalunya, l’ESMUC. El festival s’allargarà del 5 de juliol al 17 d’agost i presentarà un cartell eclèctic  que anirà des dels terrenys de la lírica i la clàssica a la dansa, a més d’oferir el reclam de grans noms internacionals com Carla Bruni, Santana o Rufus Wainwright a la seva secció Estiu Musical.

La representació de l’ESMUC a la programació del festival serà constant al cartell, i inclou als professors Horacio Fumero i Ignasi Terraza i a graduats com Sílvia Pérez Cruz, Marco Mezquida, Úrsula Amargós, Xavier Sabata, Anna Alàs i Dani Espasa.

La col·laboració entre Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida es presenta de fet com un dels ali·licients del festival, tot oferint una estrena absoluta, presentat per ara com un projecte d’una única nit. De la representació de graduats de l’Escola destaca igualment la triple presència de Dani Espasa, assumint la direcció musical de Rinaldo de Händel (5 d’agost, a l’Església del Carme), de l’espectacle Una Nit de Cabaret amb Xavier Sabata (12 d’agost) i de la proposta gratuïta Música Aquàtica i per als Reials Focs d’Artifici, programada pel 16 d’agost.

                        

Fringe de Torroella

Fringe

D’altra banda, la mostra de talent emergent Fringe acollirà el divendres 27 de juliol (El Molinet, 21:00 hores) el concert de Pangea. Projecte format al 2014 de la mà de tres joves músics de l’ESMUC, com a trio han treballat propostes de Brad Mehldau i Fred Hersch, però també s’inspiren en la música de Keith Jarret, Paul Bley i Bill Evans. Pangea està format per Roger Santacana (piano), Miquel Àlvarez (contrabaix) i Jordi Pallarés (batería) i representaran a l’escola.

  • Pangea. Divendres 27 de juliol. El Molinet. 21 hores.

 

Presència ESMUC a Peralada

  • Horacio Fumero i Ignasi Terraza Trío - Professors. 
    Un capvespre a Malaveïna. Ignasi Terraza Trío. Finca Malaveïna, 19:00 h. (contrabaix i piano)
  • Xavier Sabata - Graduat.
    Rinaldo de Händel. 5’agost. Església del Carme, 20:00 h.  (Interpreta Rinaldo)